آقای حاجی : اختلاف اصولگرایان و توهم پیروزی اصلاحطلبان
روزنامه جوان نوشت: این در حالی است که مردم در طول انتخابات سالهای اخیر چند باری دست رد بر سینه کاندیداهای منسوب به این جریان زده و به واسطه فتنه۸۸ این رویگردانی شکل تازهتری هم به خود گرفته است. آنچه اخیراً تعجب رسانهها و دلسوزان نظام را به همراه داشته مواضع مجید انصاری در […]
روزنامه جوان نوشت: این در حالی است که مردم در طول انتخابات سالهای اخیر چند باری دست رد بر سینه کاندیداهای منسوب به این جریان زده و به واسطه فتنه۸۸ این رویگردانی شکل تازهتری هم به خود گرفته است. آنچه اخیراً تعجب رسانهها و دلسوزان نظام را به همراه داشته مواضع مجید انصاری در گفتوگو با یکی از روزنامههای زنجیرهای بود به گونهای که واکنشهای زیادی را از سوی حامیان گفتمان انقلاب اسلامی به دنبال داشت. انصاری در بخشی از صحبتهایش اظهار میکند: «قطعاً اصلاحطلبان پیروز خواهند شد. ما صرفنظر از ایرادات و اشکالاتی که در انتخابات ۸۸ داشتیم و الان نمیخواهم وارد آن مسئله بشوم…» یا در بخش دیگری بیان میکند: «ما در مجمع روحانیون مبارز، نظام جمهوری اسلامی را قبول داریم. ما قانون اساسی موجود را قبول داریم. ما حرکتهای براندازانه را رد میکنیم. ما معتقد به اصلاحات در درون نظام با همین ساختار موجود هستیم…». چرخش تاکتیکی اعضای مجمع روحانیون، محور گفتوگوی ما با حسین علی حاجی دلیگانی، نماینده مردم شاهین شهر ومیمه/برخوار و عضو فراکسیون اصولگرایان است که در ادامه آمده است.
جریان دوم خرداد در هشت سال حاکمیت خود و همچنین در انتخابات سال ۸۸ عملکرد قابل قبولی از خود به جای نگذاشتهاند. امروز در تدارک برای حضور گسترده در انتخابات هستند،این در حالی است که جامعه هنوز با بسیاری از موضوعات نظیر نقشآفرینی این عده در فتنه ۸۸ کنار نیامدهاند، ارزیابی شما از این موضوع چیست؟
همانطور که امام جمعه موقت تهران هم در خطبههای نماز جمعه اشاره کردند، انتخابات عرصهای است که همه سلایق میتوانند در آن شرکت کنند و در آن نامزد داشته باشند و فعال باشند به شرط اینکه در چارچوب نظام فعالیتهای خودشان را تعریف کنند. گروههایی که قصد کودتای مخملی را داشتهاند در سال ۸۸ و همچنین کسانی که اصحاب فتنه هستند به جهت اینکه دنبال براندازی نظام اسلامی بودند صلاحیت این را ندارند که در این انتخابات شرکت کنند و نمیتوانند گام در این وادی بگذارند اما نظام فضا را باز میکند برای همه سلایق و گروههایی که در چارچوب نظام و در چارچوب قانون اساسی فعالیت کردهاند. این مشی نظام بوده و هست و خواهد بود. جریان دوم خرداد چرا تا الان حاضر نشده به افکار عمومی درباره حوادث ناگوار سال ۷۸ و ۸۸ توضیح دهد، این جریان به جای فرافکنیهای اخیر و پرداختن به موضوعات غیراصلی بیاید و به مردم توضیح دهد که چرا کشور را در آن مقاطع زمانی به بحران عظیمی برد، رهبران جریان اصلاحات به مردم توضیح دهند که چرا به مطالبات مقام معظم رهبری در سال ۸۸ بیاعتنا بودند و قانون اساسی، آرمانهای نظام اسلامی و فرمایشات رهبری را زیر پا گذاشتند. منسوبین به این جریان نه تنها به افکار عمومی جامعه در خصوص فتنه ۸۸ و ما قبل از آن پاسخگو نبودهاند بلکه هنوز هم توبه نکردهاند و از گذشته سیاه خود اظهار ندامت نکرده. مردم جامعه هنوز هم منتظر پاسخ کسانی هستند که خود را مدعی راه و خط حضرت امام(ره) معرفی کردند و دم از نظام و آرمانهای آن زدند.
زمینهسازی این جریان برای پیروزی در انتخابات سال ۹۲ را چگونه میبینید؟
این جریان از هفتهها قبل به صورت پررنگ و همه جانبه درصدد حضوری هوشمندانه و فعال در عرصه انتخابات پیش روست. یکی از دلایلی هم که باعث شده این جریان به پیروزی امیدوار شود، اختلافات اصولگرایان است که امروز شکل تازهتری هم به خود گرفته است.
اصلاحطلبان با توجه به این زد و خوردهای سیاسی احساس میکنند که شرایط و بستر خوبی است که پیروزی در انتخابات ۹۲ را پیریزی کنند. آنها اعتقاد دارند با این شرایط میتوانند آرای مردم را به سمت خودشان جذب کنند اما چنین اتفاقی به وقوع نخواهد پیوست. اصولگرایان درست است که در شرایط فعلی با هم اختلافاتی هر چند سطحی دارند اما اگر شرایط اقتضاء بکند با هم ائتلاف و وحدت مناسبی را به وجود خواهند آورد و در مقابل رقیب خود خواهند ایستاد. اصولگرایان از نظر مبانی و اصول هیچ مشکل و اختلافی ندارند و در برخی مسائل فرعی و جزئی است که اختلافاتی با هم دارند و اینها هم قابل حل و برطرف شدن است.
اصولگرایان به محض اینکه احساس کنند، ضرورت دارد که با هم متحد شوند و در کنار هم قرار بگیرند قطعاً این کار را انجام خواهند داد و حتی میتوانند به کاندیدای مشترکی هم در انتخابات ۹۲ برسند و این دور از دسترس نخواهد بود.
میزان اقبال عمومی جامعه نسبت به اصلاحطلبان چگونه خواهد بود؟
به عقیده بنده با توجه به گذشته سیاه و تاریک اصلاحطلبان اقبال عمومی جامعه نسبت به این جریان قطعاً کمرنگ و بیرمق خواهد بود چرا که مردم جامعه پاسخ مناسبی از این جریان در قبال فعالیتهای منافقانه آنها نداشتهاند و هنوز هم از پاسخ دادن به موضوعات تلخی چون فتنه ۷۸ و ۸۸ گریزانند. مردم منتظر عذرخواهی و توبه جریان مدعی اصلاحات بودهاند که هنوز هم اتفاق نیفتاده و بلکه تأیید آنها را هم دیدهاند. به هر حال مردم ما هوشمند هستند و نسبت به کسانی که کشورشان را دستخوش فتنه و التهابات شدید سیاسی قرار دادهاند حساس هستند.
جامعه همانطور که در ۹ دی سال ۸۸ هم اعلام کرد تمایلی ندارد که منسوبین به این جریان در صحنه سیاسی کشور دوباره حاضر شوند. مردم در طول چند انتخابات اخیر نشان دادهاند که دلخوشی از جریان مدعی اصلاحات ندارند و با اینکه کاندیدای این جریان در انتخابات نهم و دهم ریاست جمهوری و همچنین انتخابات هفتم و هشتم و نهم مجلس به شکل گسترده و فراگیر وارد عرصه انتخابات شدهاند اما دست رد به سینه کاندیداهای آنها زدند و با زبان بیزبانی گفتهاند که نمیخواهند این جریان در حاکمیت قرار بگیرد. چرا اصلاحطلبان شرایط را درک نمیکنند، چرا نمیخواهند به این توجه بکنند که مردم از آنها رویگردان شدهاند و نمیخواهند که آنها در دولت و مجلس حضور داشته باشند.
اما در مصاحبههای اخیر اعضای مجمع روحانیون مبارز ما شاهد مواضع تند و طلبکارانه آنها هستیم به گونهای که برخی مواقع این شائبه پیش میآید که نکند نظام و مردم به این جریان چیزی بدهکارند که آنها اینگونه موضعگیری میکنند؟
همینطور است. برخی از این افراد گویا فتنه پیچیده خود در سالهای گذشته را از یاد بردهاند و احساس میکنند مردم هم همه چیز را فراموش کردهاند که اینگونه اعلام موضع میکنند. آقایان به جای فرافکنی و ابراز اینگونه مواضع پاسخگوی عملکرد سیاه خود و دوستانشان باشند و از آن اعلام ندامت و پشیمانی کنند تا شاید مردم آنها را ببخشند. اینگونه حرف زدن برای آنها دستاوردی نخواهد داشت و بهتر است که راه و تاکتیکهای دیگری را امتحان کنند.
آقای مجید انصاری در مصاحبه با روزنامه اعتماد اظهار میکند «ما به هیچ عنوان در انتظار چراغ سبز حاکمیت نبوده ونیستیم، چراغ را ما باید سبز کنیم.» بیان این اظهارات با چه هدفی صورت میگیرد؟
اولاً که نظام برای همه گروهها و سلایق احترام قائل است و هیچ وقت چراغی را قرمز نکرده که بخواهد آن را سبز کند. قرمز نظام همان اصولی است که در قانون اساسی تشریح شده است بنابراین اعلام اینگونه مواضع براساس برخی مبانی روانی است که هم خودشان سؤال مطرح میکنند و هم خودشان پاسخ خودشان را میدهند. البته کسی هم خیلی روی اینگونه مباحث حساب باز نمیکند و اساساً جامعه هم به اینگونه صحبتها توجهی نمیکند. اعضای مجمع روحانیون میخواهند باز هم خودشان را در سطح رسانهها مطرح کنند و باز هم سعی دارند در افکار عمومی جلب توجه کنند. آنها میخواهند از موضع ضعف خارج شده و جایگاه خود را ارتقا داده و به همان شرایط ماقبل فتنه ۸۸ درآیند. تغییر ادبیات اعضای مجمع در شرایطی تغییر تاکتیکی کرده است که آنها در موضع ضعف و پریشانی هستند و چارهای جز اتخاذ مواضع اینچنینی ندارند تا بلکه به اهداف بر زمین مانده خود برسند.
چرا ادبیات معتدل چهرههای مطرح دوم خردادیها در ماههای گذشته جای خود را به ادبیات طلبکارانه و قلدرمآبانه داده است؟
به نظر میرسد که اینها دچار یک توهم هم شدهاند و بر این اساس فکر میکنند که اختلافات امروز اصولگرایان میتواند اینها را به سر مقصد مقصود که همان برگشتن به عرصه حاکمیت است، برساند. از طرف دیگر احساس میکنند که گفتمان اصولگرایی مقبولیت اجتماعی خود را از دست داده است و مردم با توجه به مشکلات اقتصادی و معیشتی از اصولگرایان روی گردان شدهاند. در صورتی که اینطور نیست، مردم هم مسائل را با هم میبینند و یک نگاه جامع به شرایط جامعه دارند و میدانند که اگر مشکلات اقتصادی وجود دارد، چه بخشی از آن مربوط به سوءمدیریت است و چه قسمت از آن مربوط به تحریمها و مفسدان و دلالان اقتصادی. مردم هوشیاری خود را دارند و آن را حفظ کردهاند و اینگونه تاکتیکها را نمیپذیرند و فریب آنها را نمیخورند. جریان اصلاحات میخواهد از شرایط فعلی جامعه به بهترین شکل ممکن بهرهبرداری کند تا شکستهای پیاپی چند سال گذشته را جبران کند.
میتوان گفت که چهرههای شناخته شده مجمع روحانیون قصد دارد با مصاحبههای پرتعداد خود با رسانههای زنجیرهای این جریان، فضای رسانهای جامعه را در اختیار بگیرند و بر آن احاطه پیدا کنند؟
دقیقا همینطور است. آنها میخواهند رسانههای جامعه را به آن سمتی که خود میخواهند سوق دهند و با مصاحبههای گسترده سعی دارند فضای رسانهای را در اختیار بگیرند. البته آنها سعی دارند خوراک تبلیغاتی رسانههای غربی را هم تأمین کنند. اینها مانور تبلیغاتی است تا بلکه ماههای گذشتهای را که در سطح جامعه و رسانهها حضور نداشتند به نوعی جبران کنند. مردم گفتمان اصلاحطلبی را دیگر دارای صلاحیت برای حضور در جامعه نمیدانند و معتقدند در معادلات جامعه اینها جایی برای عرضه اندام ندارند و خودشان هم میدانند که پایگاه خاصی در جامعه ندارند. اعضای مجمع روحانیون کار تبلیغاتی را شروع کردهاند و بخشی از این تبلیغ به اینگونه است که برخی از آنها مسائل را مطرح میکنند و برخی از دوستانشان هم میآیند و بخشی از آن را نفی میکنند و بخشی از آن را تأیید و ترویج و تبیین میکنند.
به نظر شما اینگونه حرف زدن در مورد نظام و جامعه توهین به شعور سیاسی مردم نیست. چرا که عدهای کشور را در بحرانیترین شرایط در سال ۸۸ قرار دادند و امروز به جای توبه و اظهار ندامت مواضع تند اتخاذ کنند؟
مردم هستند که از اعضای مجمع روحانیون و دوم خردادیها طلبکارند، مردم هستند که از آنها سؤال دارند و آن این است که شما در جریان فتنه ۸۸ هرکاری که نباید انجام دادید و به مقابله بادشمنان خارجی برنخاستید چگونه شده که امروز خود را دلسوز مردم نشان میدهید و در صحنه حضور پیدا کردهاید. مردم کشور را از مهلکهای که اعضای مجمع روحانیون ساختند نجات دادند و الان اینها تازه آمدهاند که خودشان را شریک و خواهان جامعه و نظام اسلامی نشان دهند و طبیعی است که مردم اجازه این را نخواهند داد که این افراد که در سختیها مردم را کنار گذاشتند بار دیگر به صحنه سیاسی برگردند.
واکنش اصولگرایان در مقابل توطئهها و استراتژیهای جریان دوم خرداد چه باید باشد؟
اگر با وحدت کلمه در صحنه حضوری دوباره داشته باشند تمامی تاکتیکها و استراتژیهای این جریان یکی پس از دیگری خنثی خواهد شد اما اگر اصولگرایان زد و خوردهای فیمابین را تشدید کنند و به آن دامنه بیشتری بدهند قطعاً اصلاحطلبان موفق خواهند شد حداقل به برخی از اهداف خود برسند.بنابراین شرط لازم و اولیه برای تحقق اهداف اصولگرایان در انتخابات ۹۲ حفظ وحدت و همگرایی در این جریان است و بعد از آن است که روشها و تاکتیکهای لازم باید بررسی بشود و در دستور کار قرار بگیرد. اینگونه عمل کردن میتواند موفقیت را برای اصولگرایان به همراه داشته باشد.
اختلافنظر در اصولگرایان شکل فزایندهای به خود گرفته است و به شکل نگرانکنندهای هم در آمده است به گونهای که سؤال از رئیسجمهور باعث درگیریهای بسیاری در بین اصولگرایان مجلس و به تبع آن میان دولت و مجلس هم شد. به عنوان یکی از اعضای فراکسیون اصولگرایان دلیل مخالفت این فراکسیون با احمدینژاد و همچنین راهکارهای کاهش اختلافات موجود را بفرمایید؟
باید عرض کنم در جلسه آخری که فراکسیون اصولگرایان با دکتر احمدینژاد داشت رئیسجمهور برای دیدار با نمایندگان اظهار تمایل کردند و البته ما هم این پیشنهاد را به رئیسجمهور دادیم تا برای همدلی بیشتر این دیدار صورت بگیرد.
اعتقاد ما این است که هر قدر این جلسات فیمابین بیشتر و منسجمتر صورت بگیرد برای حل و فصل مسائل کشور و رفع کدورتها با توجه به خواست رهبر معظم انقلاب مؤثر خواهد بود. به عقیده ما سوءتفاهمات میان دو قوه با انجام اینگونه جلسات کاهش پیدا میکند.
در حال حاضر مردم از مسئولان خواستار وحدت کلمه هستند. ما هم به عنوان نمایندگان ملت در تلاشیم جهت همدلی میان قوا جلساتی برگزار شود. تا به حال هم دو نفر از سران قوا وقت دادند و با آنها دیدار داشتهایم.
هر نماینده مجلس براساس قانون اساسی که میثاق ملی است از جایگاهی ویژه به عنوان نماینده ملت ایران برخوردار است.
حیطه وظایف هیئت رئیسه هم مشخص است و بیشتر معطوف به مدیریت و اداره درست و اصولی جلسات مجلس میباشد. هر نماینده در اظهارنظر و تلاش جهت موفقیت کشور آزاد است. ما هم به عنوان فراکسیون اصولگرایان مجلس به دنبال اجرای خواستههای بحق مردم و اجرای منویات مقام معظم رهبری هستیم. خواست رهبر معظم انقلاب برای ما ملاک و معیار است چون ایشان امام جامعه مسلمین است ما هم به عنوان خادمین ملت درصدد هستیم که منویات رهبری درباره ضرورت وحدت در مقطع زمانی حساسی که در آن به سر میبریم، محقق شود. تردیدی نکنید که مردم هم همین را از نمایندگان ملت مطالبه میکنند. این نماینده اصولگرای مجلس با بیان اینکه تمام تلاش ما برای ایجاد وحدت و همدلی میان قوا و مسئولان کشور است از این نکته سخن گفت که اگر روزی مصلحت باشد متن کامل صورتجلسهها و صحبتهایی که در جلسات میان فراکسیون اصولگرایان و سران قوا انجام شده را منتشر خواهیم کرد.
دیدار نمایندگان فراکسیون اصولگرایان با رئیسجمهور و رئیس قوه قضائیه بسیار موفقیتآمیز و مثبت بود. متأسفانه با وجود اینکه برای دیدار با رئیس محترم مجلس هم رایزنیهایی داشتیم و خود من دوبار با ایشان در این مورد صحبت کردم اما متأسفانه هنوز ایشان وقتی برای دیدار با فراکسیون اصولگرایان تنظیم نکردهاند. خود من دوبار با ایشان صحبت کردم و گفتم ما با رئیسجمهور و رئیس قوه قضائیه دیدار داشتیم و شایسته است تا تقاضای ما به عنوان نمایندگان مجلس برای دیدار با شما نیز پاسخ داده شود.
با وجود اینکه ایشان به فراکسیون دیگری از مجلس که خودشان هم عضو آن هستند وقت ملاقات دادند اما هنوز به درخواست ما پاسخی داده نشده است و ما امیدواریم به زودی دیداری هم با رئیس محترم مجلس برای طرح نظرات و دیدگاههای نمایندگان فراکسیون اصولگرایان جهت همافزایی بیشتر صورت بگیرد.
فراکسیون اصولگرایان دیداری هم با آیتالله لاریجانی داشته است نتایج این دیدار چه بود وآیا ایشان با سؤال از رئیس دولت موافق بود؟
رئیس قوه قضائیه معتقد است سؤال از رئیسجمهور ابزار قانونی برای مجلس است، اما از این جهت که آیا در شرایط فعلی این سؤال به مصلحت کشور است یا خیر؟، تأمل دارد و نه به صراحت تأیید میکرد و نه به صراحت رد، اما مشخص بود روی موضوع سؤال از رئیسجمهور حساسیت پیدا کرده است.
آقای آملی از ما پرسیدند چه راهکاری برای حل این مسئله دارید و ما این راهکار را بیان کردیم. امیدواریم با حسن نظر، عدالت و سعه صدر که از ایشان سراغ داریم بتوانند میان دو رئیس قوه دیگر و خودشان تعامل بیشتری را فراهم کنند که موجب رضایتمندی مردم شود.
ریشه معضلات ناشی از افتراق و انشقاق را چه میدانید؟
باید گفت ریشه تمام معضلات و آفتها هواپرستی است. این هواپرستی ممکن است فرد را در مقابل امامش قرار دهد و فرد فهم خود را از امامش بیشتر تصور کند. این هواپرستی دقیقاً در مقابل جهاد اکبر قرار دارد که انسان را به بندگی شیطان میرساند و آن چیزی که زمینهساز نفوذ دشمن است «تفرقه» است. ریشه تفرقه نیز همین هوا و هوس و هواپرستی است.
در نقطه مقابل تفرقه، وحدت قرار دارد. اما معنی وحدت، سکوت در مقابل اضمحلال انقلاب نیست. سکوتی خوب است که در جهت اتحاد باشد. اتحاد به خودی خود اصالت ندارد بلکه اگر در جهت حفظ انقلاب باشد قابل پذیرش است، ولی اگر به اسم وحدت بخواهیم در مقابل کجرویها و اشتباهات سکوت کنیم درست نیست، بلکه باید فریاد کشید.
امروز به نظر خطر چندانی از بیرون ما را تهدید نمیکند، هر خطری که ما را تهدید میکند از درون است. از نفسهای بیمار و هواپرستی ماست. البته تهدید خارجی همیشه بوده و هست. یک زمانی شیطان خارجی ایادی خود را به میدان میفرستاد و امروز خود امریکا با ایادی اروپاییاش به میدان آمده است. از طرف دیگر نیز قدرت و اقتدار جمهوری اسلامی ایران بسیار بیشتر شده است. به عقیده من از جانب آنها نگرانی وجود ندارد، اگر روزی قرار باشد ضربهای بخوریم قطعاً آن ضربه از درون است.
البته دوستان در حال تلاش برای برگزاری جلساتی هستند تا بتوانند جریان اصولگرایان را به هم نزدیک کنند و همگرایی لازم را در بین آنها بهوجود بیاورند.
شما اشاره داشتید که اصولگرایان در انتخابات پیش رو به وحدت خواهند رسید آیا این موضوع امکان پذیر است با توجه به اینکه هرچه به موعد انتخابات نزدیکتر میشویم شکاف موجود بیشتر و وحدت بعیدتر به نظر میرسد؟
این شدنی است و بنده زمینههای این کار را مثبت میبینم.
بر چه اساسی این را میفرمایید؟
براساس شنیدههایی که از برخی آقایان داشتهام. به نظر میرسد اگر تلاشهای لازم صورت بگیرد این امر شدنی است.
اما درگیریها و زدوخوردهای روزافزون اصولگرایان افق خوبی را نشان نمیدهد؟
بنده به این موضوع خوشبین هستم ومعتقدم اگر تلاشهای بیشتری را همه دوستان انجام بدهند افراد مورد وثوق و سابقه خوب مبارزاتی و انقلابی در این مسیر نقش پررنگتری خواهند داشت که امیدوارم بیشتر از گذشته حضور داشته باشند.
با توجه به آنچه در مورد جریان اصلاحات وتحرکات اعضای مجمع روحانیون درماههای اخیر گفته شد، این طیف سیاسی صلاحیت حضور در انتخابات۹۲ را دارد؟
آنهایی که از گردانندگان یا فعالان در عرصه فتنه۸۸ بودهاند و تا به امروز از زیر بار توبه در رفتهاند یا تنها به تغییر ادبیات بسنده کردهاند صلاحیت و شایستگی حضور در عرصه انتخابات را ندارند. آنهایی که اعلام موضع صحیح و درستی در قبال فتنهها نداشتهاند چطور میخواهند در انتخابات شرکت کنند؟ آنهایی که با قانون اساسی و رهبری مشکل دارند و هیچگاه از اصول و آرمانهای امام و انقلاب دفاع مناسبی نکردهاند چطور میتوانند در انتخابات شرکت کنند؟
جریان دوم خرداد چطور میتواند برای برگشتن به عرصه رقابت امیدوار باشد با توجه به اینکه جامعه مخالف حضورشان در این عرصه است؟
اصلاحطلبان ابتدا باید دچار اصلاحات شوند بدان معنا که اصلاحطلبی و معاندت را از یکدیگر جدا نمایند چراکه کسی که نظام را قبول ندارد معنایی ندارد که در قالب آن رئیسجمهور آن نظام شود. بهتر است این افراد به صراحت بگویند نظام را قبول ندارند نه اینکه برای رئیسجمهور شدن تقلا کنند چون قرار است رئیسجمهور همچون نمایندگان مجلس، پاسدار قانون اساسی باشد پس معنایی ندارد که فردی که نظام جمهوری اسلامی و چارچوبهایش را قبول ندارد رئیسجمهور کشور شود. بر این اساس تمام افرادی که در چارچوب نظام سلسله مراتب را قبول دارند و بر این موضوع نیز معتقدند که سیاستگذاری کلان کشور توسط مقام معظم رهبری ابلاغ میشود و رئیسجمهور آینده تنها باید مجری این سیاستها باشد، میتواند وارد عرصه رقابت شود.
کدامیک از چهرههای اصلاحطلب میتوانند در انتخابات شرکت کنند؟
البته در حال حاضر تعدادی از اصلاحطلبان در مجمع تشخیص مصلحت به عنوان یک مقام مشورتی حضور دارند که در طراحی سیاستهای کلان نقش مؤثری را میتوانند ایفا کنند به طوری که برخی از کاندیداهای اصلاحطلبان که اکنون نیز مطرحند همین افرادی هستند که حکم خود را در مجمع تشخیص مصلحت از مقام معظم رهبری دریافت کردند.بر این اساس آن دسته از اصلاحطلبانی که چارچوبهای نظام را پذیرفتهاند و نظام نیز کار کردن با آنها را قبول دارد میتوانند وارد عرصه انتخابات شوند، البته با این شرط که نخواهند چنین چارچوبهایی را به هم بزنند.باید به یک نکته مهم هم اشاره کرد و آن اینکه فقط گروههای سیاسی اصلاحطلب و اصولگرا در انتخابات حضور داشته باشند درست نیست، ممکن است جامعهای همچون تولیدکنندگان در سال حمایت از تولید ملی به این نتیجه برسند که باید در عرصه انتخابات ریاستجمهوری حضور پیدا کنند این موضوع در مورد شخصیتهای فرهنگی نیز صدق میکند. در شرایط کنونی باید چارچوبهای سیاسی تغییر پیدا کند چون سیاستزدگی برای کشور خوب نیست. تمامی آحاد ملت حق دارند که در انتخابات ریاستجمهوری حضور پیدا کرده و افراد مورد نظرشان را انتخاب کنند، این موضوع هیچ ربطی به داشتن گرایش به گروه سیاسی خاص ندارد.
دیدگاهتان را بنویسید