آخرین اخبار

دولت باید بدهی های تامین اجتماعی را تا پایان برنامه ششم پرداخت کند

عصراقتصاد: در حال حاضر بحران ورشکستگی صندوق‌های بازنشستگی، یکی از چالش‌های اساسی اقتصاد ایران است. تمامی صندوق‌های بازنشستگیِ کشور با مشکلات ساختاری، مالی و مدیریتی روبرو هستند. حتی بعضی از این صندوق‌ها، به آخر خط رسیده‌اند. نظام بازنشستگی، در مقررات استخدامی بخش خصوصی و دولتی تمام کشورهای دنیا جایگاه ویژه‌ای دارد. در سه دهه آخر […]

اشتراک گذاری
14 شهریور 1396
کد مطلب : 28017

عصراقتصاد: در حال حاضر بحران ورشکستگی صندوق‌های بازنشستگی، یکی از چالش‌های اساسی اقتصاد ایران است. تمامی صندوق‌های بازنشستگیِ کشور با مشکلات ساختاری، مالی و مدیریتی روبرو هستند. حتی بعضی از این صندوق‌ها، به آخر خط رسیده‌اند.

نظام بازنشستگی، در مقررات استخدامی بخش خصوصی و دولتی تمام کشورهای دنیا جایگاه ویژه‌ای دارد. در سه دهه آخر قرن بیستم، جهان شاهد تحولی در سیستم های بازنشستگی از طریق ایجاد صندوق های بازنشستگی برای تامین و اداره دارایی های بازنشستگی و نیز پرداخت مزایای بازنشستگی از محل این دارایی ها بودکه ایران نیز از این رویه مستثنی نیست.

بیش از ۷۰ درصد جمعیت کشور، عضو صندوق‌های بازنشستگی هستند که اگر دولت نتواند تدبیر لازم را برای مدیریت و کاهش بحران موجود در این صندوق‌ها به کار گیرد، کمتر از یک دهه دیگر، کشور با فاجعه‌ای بزرگ مواجه می‌شود.

به همین منظور به سراغ “حسینعلی حاجی دلیگانی  ” نماینده شهرستان های شاهین شهر و میمه و برخوار  وعضو کمیسیون برنامه وبودجه رفته و با وی به گفت وگو پرداخته ایم که درادامه می خوانید.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه گفت :  صندوق های بازنشستگی دارای ورودی و خروجی هستند و با زیاد شدن فاصله بین  نسبت ورودی وخروجی ، قطعا صندوق های بازنشستگی درآینده  دچار مشکل خواهند شد.

وی در خصوص درآمدهای صندوق های بازنشستگی افزود: صندوق های بازنشستگی دو یا سه محل درآمد دارند . یک بخش درآمد  آنها مربوط به حق بیمه دریافت شده توسط مردم است و بخش دیگر درآمد ها ناشی  از سرمایه گذاری از محل  نقدینگی است که در قالب بنگاه های اقتصادی سرمایه گذاری می شود و بخش دیگر کمک های دولت است .

“حسینعلی حاجی دلیگانی”  درباره  مشکل فعلی صندوق های بازنشستگی  ادامه داد : دولت به دلیل وضعیت فعلی مالی خود نمی تواند تعهدات را به صندوق های بازنشستگی ایفا کند . به عنوان مثال ؛ میزان بدهی دولت به صندوق بیمه تامین اجتماعی به روایت خود صندوق حدود ۱۲۰ هزار میلیارد تومان وبه روایت دولت حدود ۸۰ هزار میلیارد تومان است و درصورت عدم تامین این مطالبات، صندوق تامین اجتماعی با مشکلاتی روبه رو خواهد شد.

عضو کمیسیون برنامه وبودجه اظهار داشت : دربرنامه ششم توسعه ، طبق مصوبه ای دولت موکلف شده ، هر ساله حداقل ده درصد از بدهی هایش را پرداخت کند وهم چنین درطول برنامه ششم کل بدهی های دولت  در قالب راهکارهایی از جمله فروش اموال وسهام دولتی به سازمان تامین اجتماعی پرداخت  شود.

“حسینعلی حاجی دلیگانی ” تصریح کرد : بنگاه های اقتصادی یکی دیگر از محل های کسب  در آمد صندوق های بازنشستگی محسوب می شوند که  در شرایط فعلی عمدتا به دلیل عدم بازده در آمدهای اقتصادی دچار مشکل هستند.وی ادامه داد : در بعضی صندوق ها ورودی  با  خروجی هم خوانی ندارد. دریک مقطع تعدادی بیمه پرداز می شوند، در حال حاضر  تعداد بیمه پردازها باید شش برابر تعدادی باشد که مستمری دریافت می کنند و درصورت عدم  هم خوانی، صندوق ها  دچار مشکل می شوند . البته مشکلات در برخی صندوق ها حادتر ودربرخی صندوق ها کمتر است و این مسئله به نوع مدیریت حاکم بر صندوق ها بر می گردد . قطعا هر چه قدر مدیران صندوق ها ی بازنشستگی توانمندتر باشند با دیدگاه های اقتصادی مناسب  درآمد بیشتری کسب  می کنند تا با گرفتن هزینه های حاشیه ای صندوق ها را حفظ کرده وبه سمت نجات آنها پیش روند.

نماینده شهرستان های شاهین شهر و میمه و برخوار  درخصوص آینده صندوق های بازنشستگی بیان داشت :   در صورت عدم اصلاح در صندوق بازنشستگی در آینده بحران در  صندوق ها مشکلاتی به دنبال خواهد داشت  وبا  انجام اقدامات اصلاحی تهدیدها  رفع شده  وتبدیل به فرصت می شوند.

وی  درخصوص صندوق تامین اجتماعی اظهارداشت : صندوق تامین اجتماعی بین سایر صندوق ها علی رغم همه مشکلات وطلب قابل توجه اش از دولت ، در سال های اخیر با مدیریت مناسب با  مشکلات کمتری روبه رو بوده است .   عضو کمیسیون برنامه وبودجه درپایان با اشاره به آثار بحران موجود در پس اندازهای بازنشستگی افراد خاطرنشان کرد:  بحران های موجود تاثیری بر درآمد بازنشستگی افراد نخواهد گذاشت و دولت خوشبختانه در حال تامین در آمدهای افراد بازنشسته است .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *