آخرین اخبار

حاجی وحمایت از تولید کنندگان و مصرف کنندگان شیر

حماسه سازان؛ نماینده مردم شریف شهرستان های شاهین شهر و میمه و برخوار در دوره نهم و دهم  مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز (سه شنبه ۷ دی ماه ۹۵) و در ادامه بررسی لایحه برنامه ششم توسعه کشور با پیشنهاد حذف بند (ح) ماده (۴۱) مخالفت کرد. حسینعلی حاجی مصرف کم شیر در […]

اشتراک گذاری
07 دی 1395
کد مطلب : 24165

حماسه سازان؛ نماینده مردم شریف شهرستان های شاهین شهر و میمه و برخوار در دوره نهم و دهم  مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز (سه شنبه ۷ دی ماه ۹۵) و در ادامه بررسی لایحه برنامه ششم توسعه کشور با پیشنهاد حذف بند (ح) ماده (۴۱) مخالفت کرد.

حسینعلی حاجی مصرف کم شیر در بین مردم را عامل شیوع پوکی استخوان در جامعه دانست و گفت: سرانه مصرف شیر در کشور ما ۹۰ کیلوگرم در سال برای هر نفر است در حالی که متوسط جهانی آن ۳۰۰ کیلوگرم است و همین باعث مشکلات بهداشتی و پوکی استخوان و دیگر بیماری ها می شود.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس نهم و دهم به تعطیلی دامداری ها اشاره کرد و ضمن تأکید بر اعمال حاکمیت و وضع عوارض توسط دولت در خصوص موارد مشمول این بند، افزود: نبود زیر ساخت های لازم، گرانی نهاده های دامی و افزایش واردات باعث شده است تولیدکنندگان نتوانند به کار خود ادامه دهند.

در ادامه نمایندگان از توضیحات حاجی قانع شدند به حذف این بند رأی منفی دادند.

در بند ماده (۴۱) و بند (ح) آمده است:

ماده ۴۱ – دولت موظف است برای حصول به اهداف بند هفتم سیاست های اقتصاد  مقاومتی در جهت تأمین امنیت غذایی و نیل به خودکفایی در محصولات اساسی زراعی، دامی و آبزی به میزان نودو پنج (۹۵%) درصد درپایان برنامه و افزایش تولیدات کشاورزی بویژه محصولات دارای مزیت صادراتی، رسیدن به تراز تجاری مثبت، تقویت و تکمیل زنجیره های تولید و توسعه صادرات و ارتقاء بهره وری آب و خاک کشاورزی اقدامات زیر را جهت حصول به شاخص های کمی به شرح مندرج در جداول ذیل انجام دهد:

ح- أخذ عوارض از انواع چربی های وارداتی دارای اسیدهای چرب اشباع و ترانس بیش  از حد مجاز و نوشابه های گازدار مصرفی داخل کشور و صرف منابع حاصل از آن در جهت افزایش سرانه مصرف شیر

 

متن کامل به شرح زیر است:

 

بسم الله الرحمن الرحیم

 

همکاران عزیز! توجه بیشتری بفرمائید.

این بندی که در این ماده آمده است برای کشور، برای همه شهرستان ها، عموم مردم و خصوصا برای کشاروزان بسیار مفید است. اینکه پیشنهاد دهنده گرامی فرمودند مسئول آن مشخص نیست، در صدر ماده (۴۱) مشخص کرده که مسئول آن دولت هست.

اما هدف این بند این است که از ضرر و زیانی که به مردم می رسد جلوگیری کنیم، چه کسی هست که با این موضوع مخالف باشد، طبیعتا همه همکاران با این بحث موافق هستند.

عزیزان!

اکثر مردم به علت مصرف کم شیر پوکی استخوان گرفته اند، اگر وزارت بهداشت و درمان از مصرف کم شیر و از مشکلات آن در جامعه که برای مردم به وجود آمده، گزارش بدهد. بنده فکر می کنم که همه همکاران با حذف این بند بسیار خوب مخالفت کنند.

دامداران در مناطق مختلف عموما ورشکست شده اند، به خاطر اینکه واردات زیاد است، تولید کننده داخلی با توجه به زیر ساخت ها و گرانی نهاد های دامی در کشور نمی تواند به کار ادامه دهد.

سرانه مصرف شیر در کشور ما ۹۰ کیلوگرم در سال برای هر نفر است در حالی که متوسط جهانی آن ۳۰۰ کیلوگرم است و همین باعث مشکلات بهداشتی و پوکی استخوان و دیگر بیماری ها می شود.

ولی در این بند آورده ایم که از انواع چربی های وارداتی، اسید های چرب اشباع و نوشابه هایی که برای مردم ضرر و زیان دارد، عوارض گرفته شود و اگر این عوارض وضع نشود، اگر دولت اعمال حاکمیت و محدودیت نکند، تمام دامداران باید دامداری هایشان را تعطیل کنند، کشور و عموم مردم دچار مشکل می شوند.

لذا خواهشم این است که از حذف این بند جلوگیری کنید و رأی ندهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *